Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zemřela mi maminka a jsme 3 dědicové (já, sestra a bratr), nevím zda sepsala závět, ale platila jsem jí stavební a penzijní pojištění. Volala jsem ohledně stavebního spoření, to mi řekli, že je předmětem dědického řízení. Smlouvu mám, takže to asi pan notář nějak bude řešit.

Od penzijního pojištění bohužel nemám smlouvu, bratr uzamkl se sestrou její byt já mám jen výpis z loňského roku co mi dala, tak jsem volala na kontakt pojišťovny. Tam mi řekli, že potřebují ověřenou kopii úmrtního listu a že je tam pověřená osoba k výplatě. Sestra mi odmítla půjčit úmrtní list, a bych si mohla pořídit ověřenou kopii. Mám nárok si na matrice udělat kopii úmrtního listu? Děkuji, Gabriela

ODPOVĚĎ:
Ano, matrika zapisuje všechny údaje do knihy úmrtí a eviduje je navíc i v elektronické podobě, takže jsou schopni vystavit Vám na žádost vystavit duplikát úmrtního listu - ten bude pojišťovně taktéž postačovat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.