Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2009 jsem byl zastaven policií a bylo mi zjištěno 0,41 promile alkoholu. Po podání vysvětlení na městském úřadě mi byla udělena pokuta 12.000 Kč + 1000 Kč za správní řízení. Pokutu jsem rozložil na 12 splátek a měla být splacena do 15.7.2010.
Nesplatil jsem však ani jednu splátku a do dnešního dne jsem neobdržel ani jedinou upomínku. Proto se ptám, jestli mi za to mohou účtovat penále, když jsem neobdržel žádný dopis a adresu mám stále stejnou. Případně jak dlouhá je promlčecí doba u těchto případů? Děkuji, Miloš

ODPOVĚĎ:
Penále Vám být zaúčtováno nemusí být, avšak i policie vymáhá dluhy pomocí advokátních kanceláří, které si započtou hotové výdaje, dále pošlou věc na soud, kde jsou další soudní poplatky, a poté náklady exekutora, který má rovněž jisté náklady exekuce. Vaše pokuta se promlčí po 10 letech, takže rozhodně doporučuji ihned zaplatit, jinak se Váš dluh ztrojnásobí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.