Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od 10. dubna 2011 jsem nastoupila neschopenku, kterou jsem ukončila 24. června a ohlásila jsem to mému zaměstnavateli. Ten mi 24. června poslal SMS tohoto znění: V pondělí nechoď, máš do konce července dovolenou, pak uvidíme. Na mou telefonickou námitku, že dovolenou nechci mi řekl, že když přijdu, dá mi takou práci, kterou nevydržím dělat.
 
30. července jsem mu předložila výpověď dohodou k 31. 7. a on ji přijal. Při vyúčtování mé mzdy, které mi předal spolu se zápočtovým listem jsem dostala výplatní pásku, kde jsem měla zaplaceno za červen 5 dnů dovolené a za červenec 7 dnů dovolené. Je to tak správně? Co zbytek měsíce července, když mi přikázal dovolenou vybrat celou? Budu moc ráda, odpovíte-li mi, jak to má vlastně být. Můj zaměstnavatel špatně komunikuje a je vulgární a v poradně úřadu práce mi neporadili nic jiného, než abych se s ním domluvila. Děkuji, Irena

ODPOVĚĎ:
Záleží na tom, kolik dovolené jste měla k dispozici - pokud jste k datu ukončení pracovní neschopnosti měla pouze 13 dnů dovolené, ty jste vyčerpala, a po zbytek dnů v měsíci červenci jste čerpala neplacené volno. Pokud jste dnů dovolené měla více a měly Vám být řádně zaplaceny.
Pokud jste schopná prostřednictvím výplatních pásek doložit, že Vám dny dovolené zbývaly a měly být řádně proplaceny, doporučuji se obrátit na Inspekci práce, příp. podat žalobu na vyplacení zbývající částky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.