Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před 2 lety jsem si vzala půjčku 70.000 Kč, která byla použita na koupi auta. Toto auto je napsáno na matku, dohodli jsme se, že auto budeme mít napůl. Tyto dva roky jsem auto platila já a půjčka je ještě na dva roky, které měla platit ona, ale neplatí. Takže já platím půjčku na auto, které vůbec nevím ani kde je.

Dá se proti tomu něco dělat, mám i svědka, který ví že jsem si půjčila peníze na koupi auta. Bohužel kupní smlouva je také psaná na ni. Jsem ve finanční tísni a nezvládám to splácet. Můžete mi prosím nějak pomoci? Děkuji, Ilona

ODPOVĚĎ:
Vaše situace je bohužel jasná - máte půjčku a jste povinna ji splácet; kdo se kým jak dohodl na čemkoliv je pro věřitele zcela irelevantní.
Pokud půjčku nebudete hradit, je reálné, že proti Vašemu majetku bude vedena exekuce; tudíž nebude postiženo ani předmětné auto.
Pokud máte svědky na dohodu mezi Vámi a matkou (nejenom na koupi auta), tak můžete matku žalovat na náhradu škody, která Vám vznikla. To bych Vám ale nedoporučovala, protože svědecká výpověď je v tomto případě málo.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.