Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám sepsanou smlouvu o dílo s panem Martinem Česákem z Nepolis na montáž oken, dveří a venkovních rolet ze dne 27.12.2007. Cenu 182020,-Kč jsem mu zaplatil před dokončením díla, ale přesto práci zcela nedokončil a nedodal roletu s motorem v hodnotě 10.000,-Kč.

Částka pro dokončení díla se pohybuje asi kolem 20.000,-Kč. Problém je v tom, že mi nebere telefony, nereaguje na email, SMS a neozval se mi ani poté, co jsem navštívil několikrát jeho rodiče a vše jsem jim řekl. Párkrát jsem se mu dovolal z jiného telefonu, v klidu jsme vše probrali, vždy jsme si domluvili nějaký termín dokončení díla, ale termín nikdy nedodržel a stále to protahoval. Toto se opakovalo min. 10x během 3,5 roku. Co mám dělat? Děkuji, Emil

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě již máte pouze jedinou možnost, a to pokusit se apelovat na jeho svědomí, případně na jeho rodiče, neboť Váš nárok je již promlčen. Můžete se pokusit podat žalobu, ale pokud žalovaný vznese námitku promlčení (což je vysoce pravděpodobné), bude Vaše žaloba zamítnuta.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.