Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zakoupila jsem pozemek v chatové oblasti, která spadá pod územní plán, ve kterém je napsána že se pozemek nesmí oplocovat. My bychom však plot nutně potřebovali vybudovat, protože se nám permanentně ztrácí věci ze zahrady.

Vedle pozemku nám vede veřejná komunikace do místní restaurace a také vedle našeho pozemku je umístěno veřejně parkoviště. Je nějaká šance, dostat povolení nebo nějaké výjimky pro stavbu plotu? Na jakém základě ji stavební úřad může udělit? Děkuji, Naděžda

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě nezbývá, než podat na místně příslušný stavební úřad žádost o udělení výjimky z územního plánu a to za účelem stavby plotu (což stavební zákon nevylučuje). V této žádosti vyličte svou situaci a uveďte, že současný stav Vás výrazně omezuje ve výkonu Vašich vlastnických práv. Zároveň se domáhejte udělení výjimky, spočívající v umožnění stavby plotu. Úspěch této žádosti není samozřejmě možné zaručit, vše závisí na uvážení stavebního úřadu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.