Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zdědila jsem baráček po tátovi, kde není socialní zařízení (koupelna, WC). Chtěla bych přistavět, ale nevím, jestli stačí ohlášení na obecním úřadě, nebo musím vyřídit stavební povolení. Kanalizace ve vesnici je, ale nevede kolem baráku, žumpa zde také není, pouze cisterna zakopaná pod zemí, která měla do budoucna sloužit jako žumpa.

Jde jí využít a jak to vyřešit s odpady? Děkuji, Tereza

ODPOVĚĎ:
Obecně platí, že stavební ohlášení postačí v těch případech, kdy návrh jednoduché stavby je v souladu s obecnými požadavky na výstavbu, s územně plánovací informací, je umisťován v zastavěném území nebo v zastavitelné ploše a poměry v území se stavbou podstatně nezmění. Stavba rovněž nesmí vyžadovat nové nároky na dopravní a technickou infrastrukturu, což však ve Vašem případě pravděpodobně splněno není. Je dobré vědět, že stavba vodovodní a kanalizační přípojky do 50 m nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení.
Obecní úřad může rovněž rozhodnutím uložit vlastníku stavby, na které vznikají nebo mohou vznikat odpadní vody, povinnost připojit se na kanalizaci v případech, kdy je to technicky možné.
Lze Vám tedy doporučit obrátit se na místně příslušný stavební úřad s dotazem, zda bude ve Vašem případě postačovat ohlášení stavby (v určitých případech nemusí být totiž stavebním úřadem vyžadováno, přestože zákon ohlášení stavby předepisuje).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.