Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dověděla jsem se že můj otec umřel. Je to asi 9 let, já byla v dětským domově, otec si našel druhou ženu, se kterou měl dvě děti. Byla jsem s ním v kontaktu. Navštěvovali jsme se, ale pak jsem byla daleko a otec byl nemocný. Ztratila jsem adresu, tak jsem neměla kontakt.

Otec zemřel. Jeho žena mě nepozvala ani na pohřeb. Byla jsem pro ně cizí. Netuším ani proč jsem nebyla pozvána k dědickému řízení. Nikdo mne neuvedl, prostě mě vynechali jako bych byla vzduch. Můžete mi poradit, kam se obrátit a kde se dovím pravdu? Vím, že otec měl i nějaké pozemky a pole. Děkuji, Ivana

ODPOVĚĎ:
Důležitou skutečností v celé věci je nabytí Vaší zletilosti. Pokud jste zletilá méně než 3 roky můžete jako oprávněný dědic podat žalobu na vydání dědictví. Pokud nikoliv, tak bohužel žaloba není přípustná. V tomto případě byste mohla žalovat notáře za pochybení a žádat náhradu škody.
Doporučuji nejdříve se spojit s příslušným notářem, který dědictví vyřizoval. Jméno můžete zjistit buď od rodiny Vašeho otce nebo kontaktovat všechny notáře v místě bydliště Vašeho otce v době jeho úmrtí a zjistit, který z nich dědictví vyřizoval.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.