Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Po tříleté rodičovské dovolené jsem požádala zaměstnavatele o poskytnutí neplaceného volna do čtyř let dítěte a on mi písemně vyhověl. Blíží se termín návratu do zaměstnání, a zaměsnavatel pro mě nemá práci. Chci se zeptat jestli mám nárok na odstupné v případě výpovědi pro nadbytečnost (pracovala jsem tam zhruba 5 let).

Moji situaci nechtějí řešit předem, mám přijít v den, kdy mi končí neplacené volno,ne dříve, do zaměstnání a tam mi oznámí, co bude dál. Jenomže tento den D připadá na neděli. Nevím, jak mám postupovat, abych neudělala zbytečnou chybu, jít tam už v pátek? Navíc se zaměstnavatel v mé nepřítomnosti vyjádřil, že už ke mně nemá jako zaměstnavatel žádnou povinnost, co se týká pracovního místa i odstupného. Děkuji, Eleonora

ODPOVĚĎ:
Do zaměstnání se vraťte už v pátek a požadujte vyslovení řešení, a to před svědky. Zaměstnavatel má povinnost Vám zajistit po návratu z rodičovské dovolené pracovní místo podle vymezení v pracovní smlouvě. Takže rozhodně povinnosti vůči Vám má. Na odstupné v případě výpovědi pro nadbytečnost nárok máte – na odpracované době nezáleží.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.