Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych se zeptala zda mohu já, jako občan České republiky, v případě, že se mě týká spor ve Francii, pověřit francouzského státního občana plnou mocí k podání žaloby a zastupování mě před soudem ve Francii. Jedná se o neplnění ze smlouvy více osobám. Jednou z těchto dalších osob je i ten francouzský občan, kterého bych pověřila. Je to možné? Děkuji, Marcela


ODPOVĚĎ:
Pokud mám obecně mluvit o právním zastoupení a právu zvolit si zástupce, předpokládám, že si i ve Francii můžete zvolit zástupce dle Vašeho uvážení. Můžete tedy zmocnit i Vámi jmenovaného francouzského občana. Obecně tomu jistě nic nebrání.
Pokud se bojíte zneužití, je na Vás, zda této osobě plnou moc udělíte. Doporučuji plnou moc upřesnit tak, aby nebylo možné ji využít na více právních úkonů, než si sama přejete.
V tomto případě zakládám svou radu na obecných právních principech a institutech, do kterých zastoupení jistě patří, avšak nemám znalosti právních předpisů Francie.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.