Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám na Vás dotaz ohledně parcely která je v majetku obce. V roce 1968 jsem zdědil po zemřelé babičce rodinný dům s přilehlými pozemky. Roku 1993 jsem zjistil, že je několik parcel majetkem obce, a tak jsem navštívil paní notářku, která mi pozemky téhož roku převedla dle §134/1 Občanského zákoníku s ohledem na ustanovení dle §865 odst. 3 Občanského zákoníku vydaného ke dni 2.4.1984 – Zákon o vydržení. Tyto pozemky užívali moji předkové od roku 1905.

Pozemky jsou oploceny jako celek. Jednu parcelu která je ve středu pozemku opoměla paní notářka vydržet a proto se Vás chci zeptat, jakou mám šanci dostat tuto parcelu do vlastnictví soudní cestou? Obecní úřad trvá pouze na odprodeji parcely. Na této parcele je postavena dílna kterou mi řádně povolila stavební komise obce roku 1979. Sdělte mi prosím jak velkou mám šanci získat tuto parcelu soudní cestou a kdo bude hradit náklady soudu, když tento spor vyhraji. Děkuji, Samuel

ODPOVĚĎ:
Vaše šance jsou poměrně velké, neboť jste parcely vydržel stejně, jako ty, které Vám paní notářka dle zákona již převedla. Pokud domluva nebude možná, jiné než soudní cesta není.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.