Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můžete mi prosim odpovědět na můj dotaz? Můj bývalý mažel má od roku 2000 soudně zrušené právo společného nájmu bytu a je se povinen do 15ti dnů po zajišteni náhradniho bytu vystěhovat. Na náhradni byt jsem mu sehnala dvě nabidky, ale on se na prohlidku nedostavil. Jednalo se o byty ve vyběrovém řizení. Mám o tom, že se nedostavil potvrzení od města. Jinou možnost nabidky bytu pro něho jsem neměla. Před třemi roky jsem byt od města odkoupila, takže ho mám v současne době v osobním vlastnictví.

Je to asi měsíc co jsem z obavy možné exekuce ze strany bývalého manžela podala na městě žádost o zrušeni trvalého bydliště bývalého manžela. Ale on si výzvu na převzetí dopisu od města v termínu nevyzvedl a udělal to až teď, ale to ještě není jisté, že si dopis vůbec vyzvedne. Asi 5 let v předmětném bytě nebydlí, ale posílá 300 Kč na mé jméno. Může být tento rozsudek po deseti letech promlčený a tím pádem neplatíý? Daniela

ODPOVĚĎ:
Rozsudek je platný, po 10 letech se však promlčuje. Můžete s ním normálně počítat, avšak pokud bývalý manžel vznese námitku promlčení, nemůžete být úspěšná.
Trvalé bydliště mu tedy může být zrušeno, jeho vystěhování na základě tohoto rozsudku však bude pravděpodobně neúspěšné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.