Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dnes jsem měl autonehodu. Nabourala do mě moje sestra s autem mojí matky. Viníkem nehody byla moje sestra. U nehody byla i Policie. Volal jsem na její pojišťovnu (má povinné ručeni) a když jsem diktoval údaje slečně na telefonu, tak mi rovnou řekla ze pokud je nehoda v rodině, takže škodu neproplacejí.

Chtěl bych se Vás zeptat co mě čeká a co mám udělat, abych se domohl svého práva? Podotýkám, že se nejedná o pojistný podvod. Jarmil

ODPOVĚĎ:
Budete muset jednat s pojišťovnou a dost záleží na jejich pojistných podmínkách, které si sestra s pojišťovnou sjednala. Nenechte se odbýt tak jednoznačným prohlášením, dobře si prostudujte, jak pojistné podmínky, tak vyrozumění z pojišťovny, které dostanete. Pokud opravdu bude v pojistných podmínkách jednoznačně stanoveno, že povinné ručení v tomto případě nebude pokrývat škodu způsobenou autonehodou člena rodiny, nebude možné s pojišťovnou dále jednat a k náhradě škody bude povinná sestra (bude Vám muset nahradit škodu ona).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.