Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vedením naší společnosti nám bylo oznámeno, že dojde k zániku naší firmy tak, že dojde k jejímu sloučení s naší pobočkou a vznikne tak nový právní subjekt. Část zaměstnanců dostane výpověď a odstupné, zbytek nastoupí do nové firmy. Ti co budou pracovat v nové firmě - mají nějaký nárok např. aby měli stejnou smlouvu jako dopodud, aby měli smlouvu na dobu neurčitou atd. nebo jim může zaměstnavatel dát k podpisu úplně jiné znění smlouvy? Děkuji, Tamara


ODPOVĚĎ:
Zaměstnanci buď přejdou za stejných podmínek (práva a povinnosti z pracovněprávních vztahů přechází v plném rozsahu - § 338 Zákoníku práce) nebo dostanou výpověď z důvodu organizačních změn a budou mít nárok na vyplacení odstupného.
Pokud by Vám bylo novým zaměstnavatelem tvrzeno něco jiného, budete se muset obrátit na soud s žalobou na určení povinnosti zaměstnavatele přijmout přešlá práva a povinnosti v plném rozsahu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.