Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych Vás požádat o radu a pomoc. V roce 2008 mi byl poskytnut bankovní úvěr. Získané prostředky jsem zapůjčila na koupi bytu (do osobního vlastnictví) bývalému příteli s tím, že mi je začne pravidelně splácet. Byt prodal, peníze utratil, závazky nehradí a ještě mne okradl o dost vysokou částku. Dohoda byla ústní, ale poměrnou část této půjčky mám stvrzenou převodem z účtu na účet.

Co se krádeže týče, svědci, kteří u toho byli odmítají svědčit. Můžete mi prosím poradit jak a kde začít toto řešit? Jsem samoživitelka se dvěmi dětmi a splácení tohoto dluhu je nad mé síly. Existuje nějaká možnost, aby splátky vymáhla banka po mém bývalém příteli? Zita

ODPOVĚĎ:
Na Vaši poslední otázku musím bohužel odpovědět záporně. Můžete jedině podat žalobu na svého bývalého přítele, a to do 3 let od doby poskytnutí půjčky. Vzhledem k tomu, že důkazním prostředkem jsou pouze bankovní výpisy z účtu, máte velmi nejisté vítězství v soudním sporu (např. Váš bývalý přítel bude tvrdit, že se jednalo o dar a Vám se to tvrzení nepodaří vyvrátit).
Ohledně krádeže můžete podat trestní oznámení na policii.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.