Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zaměstnavatel ruší moje pracovní místo a sdělil mi , že dostanu 3 měsíční výpověď. Prý na odstupné nemám nárok pokud mi to oznamuje takto dopředu. Po republice má další 4 prodejny takže rozhodně nekončí celkově ale bojím se také aby mě nenutil někam dojíždět - na smlouvě mám zařazení výslovně pro prodejnu v Táboře. Také pokud by přenechal prodejnu se vším jinému majiteli a ten by mě chtěl zaměstnat - původní mi dá nějaké odstupné? Vznikl by nový pracovní poměr s novou smlouvou? Ivana


ODPOVĚĎ:
Pokud majitel uzavírá prodejnu, nemáte povinnost přijmout místo v jiném jeho pracovišti. V každém případě máte nárok na tříměsíční odstupné, a nezáleží, jak dopředu Vám majitel výpověď sdělil.

V případě přenechání prodejny záleží, jakým právním způsobem nový majitel prodejnu převezme. Současný majitel může mít místnosti pouze v nájmu, a pak by bylo pouze na novém zaměstnavateli, zda by Vás zaměstnal a jakou smlouvu by s Vámi uzavřel. V případě prodeje podniku (o který se podle všeho nejedná, neboť se schyluje k Vaší výpovědi) byste pouze přešla pod nového majitele prodejny se starou smlouvou.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.