Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moje dcera měla v pátek 20.1.2012 maturitní ples. Již v listopadu si byla vybrat do půjčovny oblečení šaty. Šaty byly trochu dlouhé, majitelka ji slíbila, že je do maturitního plesu upraví. Ve čtvrtek byla dcera v půjčovně a šaty ji majitelka neukázala, že nejsou připravené a že je přiveze dceři přímo do sálu.

Šaty ji byly předány v ochranném pytli, bez stvrzenky i protokolu o předání. Dcera je dala na sebe, a pobyla v nich 8 hodin. Šaty byly dlouhé, neupravené, nevyprané. Dcera to neřešila, protože je nutně potřebovala a nebyl čas na reklamaci. Při předání ji majitelka salónu řekla, že jsou šaty propálené a pod nátlakem ji přinutila podepsat smlouvu o koupi šatů s tím, že ji dcera pošle 2000,- Kč do konce měsíce na účet. Za šaty bylo zaplaceno půjčovné 3.000,- Kč. Na šatech na první pohled není nic vidět. Jde o tylové šaty o 5 sukních. Při podrobném zkoumání jsme uviděli 6 asi jednocentimetrových dírek na vrchní sukni. Podotýkam, že ples byl nekuřácký a dcera nekouří. Cela situace se mi nelíbí. Jak mám postupovat? Děkuji, Veronika

ODPOVĚĎ:
Kupní smlouvu je možné zpochybnit na základě toho, že dcera byla vystavena nátlaku - čili neprojevovala svobodnou vůli. K tomu ovšem musí existovat min. svědci.
Na oprávněný požadavek vrácení celého nebo částečného půjčovného je již pozdě, šaty byly použity na smluvený účel a vy nedokážete, že nebyly propáleny dcerou nebo někým jiným.
Zásadní chybu (a to ne jednu) bohužel udělala Vaše dcera. Takže šaty, pokud úspěšně zpochybníte kupní smlouvu, budete muset vrátit; v nejhorším případě zaplatit kupní cenu (doporučuji smlouvu nechat posoudit advokátem, může být neplatně sepsaná).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.