Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
7 let se soudím s bývalým manželem o nezkolaudovaný rodinný domek (v době rozvodu téměř ke kolaudaci). Připadá mi, že je ta doba již příliš dlouhá, mám také pocit, že má právnička na to asi nestačí a také mi připadá, že mezi jednotlivými stáními jsou hodně velké odstupy.

Chtěla bych se Vás tedy zeptat, zda má možnost právník ovlivnit, rozestupy mezi jednotlivými stáními a jak postupovat v případě změny právníka. Rozvedla jsem se z důvodu domácí šikany (exmanžel byl agresivní alkoholik) a mám pocit, že toto prodlužování jen nahrává mému bývalému manželovi, protože s odstupem času se čím dál hůře prokazují některé věci. Prosím tedy, poraďte. Děkuji, Mirka

ODPOVĚĎ:
Dobu mezi jednotlivými soudními jednáními právní zástupce zpravidla ovlivnit nemůže, je na předsedovi senátu nebo samosoudci, aby určil potřebnou mezidobu pro další jednání (pokud je to možné).
K zastupování advokátem je nutná plná moc neboli smlouva o poskytování právních služeb. Tuto samozřejmě můžete písemně odvolat a to i bez udání důvodu. Vzor jistě najdete na internetu. Následně se můžete nechat zastoupit jiným advokátem.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.