Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Počátkem roku jsem k Obvodnímu soudu podal žalobu – návrh na vydání platebního rozkazu – proti dlužníkovi, který nesplatil svůj dluh. Soud vydal platební rozkaz a žalovaný proti němu podal odpor. Soud mi však odpor nedoručil, o jeho podání jsem se dozvěděl z veřejného internetového portálu justice.cz (infosoud).

Po uplynutí několika měsíců jsem předsedovi soudu zaslal stížnost na bezdůvodné průtahy s návrhem na určení lhůty úkonu. Nyní mi byla doručena odpověď předsedy soudu, který moji stížnost vyhodnotil jako nedůvodnou, protože – cituji – "...došlo k provedení úkonu soudu, kdy Vám tento odpor byl doručen ...". Soud mi však v rozporu s tvrzením svého předsedy nikdy odpor nedoručil. Jak, kam podat stížnost na předsedu obvodního soudu, který uvádí ve své odpovědi na moji stížnost zjevně nepravdivou skutečnost? Děkuji, Stanislav

ODPOVĚĎ NA DOTAZ:
Lze se bránit pouze dvěma způsoby: stížností adresovanou orgánům státní správy soudů podle § 164 zákona č. 6/2002 Sb. (předsedové a místopředsedové soudů a dále ministerstvo spravedlnosti), nebo podáním ústavní stížnosti proti tzv. jinému zásahu orgánu veřejné moci podle § 72 a násl. zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu ČR.
Před tím doporučuji nahlédnout do spisu, zda je na odporu vyznačeno jeho doručení Vám.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.