Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manželka je v systému SOLUS. Abych šel k věci, měla tam 2 pohledávky vůči firmám T-Mobile a firmu PROFI CREDIT Czech, ale všechny tyto pohledávky byli již plně uhrazeny, tedy jsme žádali tyto firmy, aby nás z tohoto systému vymazali oni odmítli, že všechny osobní údaje smažou až za 3 roky.

Nato jsme již odpověděli, že nesouhlasíme a nepřejeme si, aby bylo jakkoliv nakládáno s osobními údaji a odvolali jsme se na zákon o osobních údajích, bohužel znovu nám bylo odpovězeno že bude manželka vymazána až za 3 roky, tedy prosím toto je jasné porušení zákona o osobních údajích. Na koho se prosím můžeme obrátit (úřad apod.) aby nastolil pořádek. Opravdu nechápu jak někdo ještě může přiznat že i na dále bude používat osobní údaje i když s tímto nesouhlasíte. Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
Tento systém je zřízený pro ochranu bank a úvěrových společností. Pokud žádáte jakýkoliv úvěr, banka či nebankovní společnosti si Vás prověří právě v těchto systémech a na základě toho může Vaši žádost odmítnout (poskytovatel půjčky má právo ji odmítnout nebo poskytnout).
Můžete podat podnět k úřadu pro ochranu osobních údajů. Ovšem nejsem přesvědčena, že uspějete. Osobně nesdílím Váš názor, že se jedná o protiprávní postup.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.