Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Má uživatel právo užívat pozemek (ornou půdu) bez platné nájemní smlouvy? Nájemní smlouva byla zneplatněna dnem příklepu v exekuční dražbě k datu 12.7.2011. Na dotaz u exekutora mi bylo sděleno toto: V dražební vyhlášce, která je též k nahlédnutí na webu, je uvedeno, že nebyly zjištěny závady, které by na nemovitosti vázly, tedy ani nájem.

Právní mocí rozvrhového usnesení tedy zanikají veškerá nájemní práva, i když o nich nebylo rozhodnuto, neboť nájemní právo nebylo zjištěno či včas uplatněno. Na žádost o vydání pozemku k vlastnímu užívání mi bylo sděleno, že to není možné, protože jsem nedal výpověď z nájmu a že je možné pozemek vydat k datu 1.10. následujícího roku. Jak se mohu bránit? Není to náhodou neoprávněné užívání cizí věci? Děkuji, Kamil

ODPOVĚĎ:
O neoprávněné užívání se podle dostupných informací jedná. Tudíž se můžete bránit žalobou na zákaz rušení Vašeho vlastnického práva (pokud jste vlastníkem Vy). Žalobu můžete doplnit návrhem na vydání předběžného opatření - zákaz vstupu na pozemek.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.