Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 19.8.2011 jsem od soukromého prodejce zakoupil vozidlo Ford C-MAX, r.v. 2008. Auto se jevilo v pořádku. Prodejce mě upozornil, že mám nechat vyměnit filtry a náplně ve vozidle což jsem učinil. 24.9.2011 jsem předal vozidlo do autorizovaného servisu Ford Kladno na výměnu palivového filtru.

Vozidlo mi bylo předáno až 26.9.2011, prý po výměně palivového filtru nešlo auto nastartovat, byl nízký tlak paliva ad. Vozidlo jsem tedy převzal s ujištěním servisu, že je vše v pořádku. Vozidlo následně začalo špatně táhnout, po zastávce na benzince se auto zase rozjelo bez známek závady. Pak auto zlobit zase, tak jsem opět zastavil a už jsem nenastartoval. Vozidlo se stalo nepojízdným. Zavolal jsem odtahovou službu, nechal se odtáhnout do nejbližšího servisu Ford do Olomouce. To bylo 26.9.2011. Až 30.9.2011 jsem se dozvěděl co s autem je - zadřené palivové čerpadlo s tím spojené mechanické součástky (v podstatě opravují celou palivovou soustavu). Cena opravy 60.000,- Kč. Při reklamaci u prodejce automobilu jsem se dozvěděl, že chce nejprve provést testy paliva, které jsem natankoval 26.9.2011 a poté podle výsledku "možná" uskutečnit reklamaci. Vzorky paliva jsem již odeslal na test do zkušebny. Vozidlo mám ještě stále v servisu, protože rozsah opravy se stále zvětšuje (potkaly se i ventily, čištění vstřiků atd.). Proto se chci zeptat: Jak mám dále v této věci správně postupovat? Mám si rovnou najmout právníka? Pokud bude test paliva pozitivní je možná reklamace u čerpací stanice? Pokud bude palivo v pořádku u koho uplatňovat reklamaci za vzniklou škodu? Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Nechte si sám nezávisle zjistit chemické složení paliva (třeba proto, ať máte důkaz, že prodejce se chce pouze "zbavit" odpovědnosti).
Pokud budou vaše výsledky pozitivní - budete muset zažalovat daného prodejce paliva; pokud negativní - odstupte neprodleně od smlouvy a požadujte vrácení poskytnutého plnění. Předejte záležitost zkušenému a doporučenému advokátovi. Není na co čekat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.