Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Poslal jsem svému zaměstnavateli dopis, že chci pokračovat v zaměstnání a dostal jsem odpověď, že moje smlouva končí uplynutím sjednaného období. Jsem důchodce a domnívám se, že § 39 anuluje § 48. Ještě dodávám, že mám již 5x prodlouženou smlouvu na 1 rok.

V dopisu na vedení podniku jsem napsal, že chci v práci pokračovat, tak bych rád věděl, jestli není chyba v formulaci "chci a trvám" a jakou mám šanci v případném soudním sporu?
Děkuji, Matouš

ODPOVĚĎ:
Pokud jste písemně oznámil zaměstnavateli, že žádáte, aby Vás dále zaměstnával po tom, co Vám opakovaně prodlužoval smlouvu na dobu určitou (smlouva na dobu určitou může být jen na max. 2 roky a pak se mění poměr na dobu neurčitou), Vaše smlouva se mění na dobu neurčitou.
Formulace, kterou jste použil je jasná, a dá se z ní dovodit, co jste touto formulací zamýšlel. V ní tedy není problém. Jediné, co může zaměstnavatel udělat je to, že Vám dá výpověď pro nadbytečnost s dvouměsíční výpovědní lhůtou, kde Vám ale náleží odstupné ve výši trojnásobku průměrného platu. Vaše šance v případném soudním sporu jsou velké.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.