Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastním ještě jednu e-mailovou adresu (na seznam.cz), jako kontrolní otázku pro změnu hesla jsem měla nastaveno: rodné příjmení matky za svobodna. Do této mailové adresy se mi někdo naboural (odpověděl na kontrolní otázku a změnil heslo) a mailovou adresu mi zrušil. Tudíž všechny mé maily jsou ztraceny.

Chci se zeptat, zda je toto možno hlásit na policii, o jaký trestný čin se jedná a s jak velkou výší trestu. Děkuji, Lenka

ODPOVĚĎ:
Může se jednat o trestný čin podle § 182 trestního zákoníku - porušování tajemství dopravovaných zpráv (trest odnětí svobody až na 2 roky nebo trest zákazu činnosti) - takže trestní oznámení podat můžete. Průkaznost těchto činů je velmi obtížná (vyšetřovatel kontaktuje správce seznam.cz, dohledávají se IP adresy a stopuje se osoba, která se do schránky nabourala). Můžete také podat žalobu na ochranu osobnosti - pokud znáte pachatele a máte důkazy o jeho konání.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.