Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Osoba mě blízká prodala něco nezákonného na moje jméno a adresu přes internet a nyní policie podezřívá mě, že to prodávám (což není pravda). K věci mě vyslechli, kdy jsem bez svého právníka odmítl vypovídat a hned poté mi předali zásilku, že u mě provedou domovní prohlídku, kde bylo napsáno, že musí dodržet §84 trestního řádu.

Bylo hned u mě celkem 7 policistů, kteří toto prováděli, nic co hledali samozřejmě nenašli. Před domovní prohlídkou mě ale nikdo z nich nevyzval, abych jim cokoli sám vydal a když jsem jim to po prohlídce řekl, tvrdí, že mě vyzvali ústně, a že si to ti policisté navzájem dosvědčí. Musí být tedy výzva k vydání věci dle §84 trestního řádu zaprotokolovaná v mém výslechu před domovní prohlídkou, kde jsem odmítl tehdy vypovídat bez advokáta (protože při výslechu mě k vydání jakékoliv věci nevyzvali), nebo opravdu stačí, když mě vyzvou pouze ústně? Lze tuto domovní prohlídku napadnout? Když jsem podepisoval po ukončneí prohlídky papíry o provedené domovní prohlídce, na přední spodní stranu textu jsem vlastnoručně dopsal, že jsem nebyl nikým vyzván k vydání jakékoliv věci a toto jsem si nechal podepsat jedním policistou. Děkuji, Samuel

ODPOVĚĎj:
Před domovní prohlídkou nemusíte být vyzván k předložení čehokoliv - mařil by se tak smysl domovní prohlídky. Toto vyzvání nemusí být zaneseno ani v protokolu o domovní prohlídce.
Pokud máte podezření, že prohlídka nebyla v souladu se zákonem, můžete si prostudovat ustanovení zákona č. 141/1961 Sb. - § 82 až 85c o mimořádných vyšetřovacích úkonech.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.