Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 17.3.2011 jsem podala trestní oznámení o neposkytnutí lékařské pomoci mému zesnulému manželovi. Kdy po pádu z kola, asi rychlá záchranná služba, nebo lékař nemocnice jej se zraněním hlavy a zřejmě již v traumatu umístili na "záchytce".

Vyšetřovateli jsem podepsala prohlášení, že může k případu požadovat ze všech míst kde jej postupně přemisťovali lékařské zprávy. Do kdy mám čekat od policie na vyrozumění? Myslela jsem, že zprávu mám dostat do měsíce od podání. Na můj telefonní dotaz mi vyšetřovatel sdělil, že si mohu prohlédnout pitevní zprávu, že skonal na úraz hlavy, ale závěr ještě nemá. 17.5.2011 to budou již dva měsíce od mého podání. Děkuji, Petra

ODPOVĚĎ:
Policie nemusí podávat informace do měsíce od podání. Policejní orgán má minimálně dva měsíce na to, aby prověřil skutečnosti nasvědčující tomu, zda byl spáchán trestný čin. Tato lhůta je delší u závažnějších trestných činů a může být prodloužena. Dle trestního řádu nejste považována za poškozeného, jelikož újma na zdraví byla způsobena Vašemu manželovi, nikoli Vám. Právo na informace máte velmi omezené, ve Vašem případě nezbývá než počkat na výsledek. V případě, že máte dojem, že v řízení je postupováno pomalu nebo jinak nedbale, můžete podat stížnost nadřízenému zmíněného vyšetřovatele, nebo státnímu zástupci, který ze zákona vyšetřování dozoruje.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.