Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

2006 jsem na Slovesku dostal pokutu, protože jsem neměl dálniční známku. Nechal jsem si vypsat bloček, ale poté nezaplatil. Nepřišla mi žádná upomínka nebo cokoliv takového.   Je možné, že se při překročení hranice mohu dostat do problémů nebo je tam nějaká promlčecí lhůta? Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Přestupek spáchaný na území Slovenské republiky se řídí právním řádem Slovenské republiky. Pokud byl přestupek projednán v blokovém řízení, lze blok považovat za pravomocné rozhodnutí, tj. pokuta je tedy zřejmě pravomocná a mohla být vymahatelná. Přestože Vám nebyla žádná upomínka doručena, nezaplacené pokuty zpravidla zůstávají v informačním systému příslušných orgánů (např. policie, celní správy). Na Vaši povinnost zaplatit pokutu se vztahují promlčecí lhůty. Avšak k otázce, zda k promlčení dle slovenského práva již došlo, se nemohu spolehlivě vyjádřit a musím Vás odkázat na právníka/advokáta orientujícího se na slovenské právo.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.