Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Moje teta, 71let, mi darovala její majetek. Argumentovala, že jí poslední dobou není moc dobře a když nemá žádného potencionálního dědice a já jako jediná z rodiny za ní jezdím, že by to chtěla dát mě. Tak jsme se dohodli. Vše proběhlo v naprostém pořádku a majetek je asi 2 (od 8/2020) měsíce převeden.

Nyní jsem se dozvěděla, že měla soud, dostala podmínku a má zaplatit nemalou částku. O ničem jsem nevěděla. Nyní mám strach, abych se nedostala do problémů. Je v tomhle případě nějaké řešení? Třeba vrátit majetek? Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud má teta zaplatit nějaký dluh, může se stát, že se věřitelé budou domáhat relativní neúčinnosti převodu majetku na Vaši osobu. Promlčecí lhůta je tříletá, prakticky po dobu tří let se tedy může stát, že se věřitelé této neúčinnosti budou domáhat. Vy nemůžete dělat nic, jen čekat, zda se některý věřitel neúčinnosti nedovolá. Váš majetek to postihnout nemůže, nicméně majetek, který jste od tety dostala, tak ano.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.