Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem zaměstnanec příspěvkové organizace - školy. Zřizovatelem školy je Magistrát města. Před časem vedoucí OŠKaS požádal ředitele všech škol o informaci, jak odměňují své zaměstnance. V duchu "anonymizace" chtěl pan vedoucí informace u ekonoma, školníka, vedoucí ŠJ atd. Podotýkám, že na školách tyto profese vykonává vždy jen jeden člověk.

Informace o odměňování byly předmětem jednání Rady města. Domnívám se, že toto jednání je protiprávní vůči mé osobě, protože jsem zaměstnancem školy, mým zaměstnavatelem je pan ředitel a na úhradu mezd včetně odměňování dostáváme finanční prostředky z ministerstva školství, nikoli z magistrátu, znamená to tedy, že o mém platu rozhoduje pouze pan ředitel. Bylo nám řečeno, že tento průzkum magistrát dělá proto, aby mohl vytvořit kritéria pro odměňování ředitelů škol. Nelíbí se mi, že pan ředitel musel poskytnout údaje o mém platu a tyto údaje se dále probíraly na Radě města. I když nebylo použito jméno zaměstnance, je zřejmé, o které lidi se jedná. Chtěla bych vědět, zda byl ze strany magistrátu tento postup oprávněný. Děkuji za odpověď, Stela.

 

ODPOVĚĎ:
Zřizovatel ani v rámci kontroly hospodaření jím zřizované příspěvkové organizace nemá nárok na údaje o odměňování konkrétních zaměstnanců škol. Sběr měl být proveden anonymizovaně, tedy bez určení školy a v rámci zprůměrovaného platu.
Pokud se domníváte, že tímto došlo k neoprávněnému zpracování osobních údajů, je možné obrátit se s podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uuou.cz).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.