Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v řadovém domě na kraji. Celý blok domů je tvořen z šesti jednotek. Okolo celého bloku je chodník/cesta v podílovém vlastnictví majitelů domů, šíře cesty je cca 2,5 m. Ke každému domu patří dvě parkovací místa. Jeden ze sousedů neparkuje na svém místě, ale na chodníku vedle mé předzahrádky kde máme vchod do domu.

Omezuje mě to. Prosím o radu jak situaci řešit. Je možné před chodník, který je ve výše uvedeném vlastnictví, umístit značku zákaz parkování, případně umístit vodorovné dopravní značky (žluté čáry)? Chybí mi informace právě ohledně souvislosti mezi umístěním značky, vlastnictvím cesty a typu komunikace. Mám řešit na dopravním oddělení městského úřadu? Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Umisťování jakýchkoliv značek, ať už vodorovných či svislých, podléhá schválení ze strany dopravního úřadu. S žádostí o umístění značky se musíte obrátit na dopravní úřad, který žádost posoudí a vyhodnotí – posuzuje úřad dle místa Vašeho bydliště. Pokud byste umístila značku bez předchozího schválení, může být tato odstraněna (na Vaše náklady) a hrozí Vám pokuta.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.