Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2009 jsem uplatnil námitku, ale do dnešního dne mi z Magistrátu nepřišla žádná řádná odpověď. Ptal jsem se proč tomu tak je, a prý v r. 2012 byla STOPKA, vše pozastaveno, námitka je v evidenci, ale kvůli p. Hudečkovi se začala připravovat velkolepá akce "Vracíme Vám Prahu".

Cítím se poškozen, jelikož nemohu nakládat se svým majetkem dle svých představ a navíc se domnívám, že na námitky se musí ze zákona odpovědět?
2009 jsem mohl jako dotčený vlastník uplatnit námitky, jelikož probíhala změna územního plánu. Námitku jsem v daném termínu uplatnil, ale bez budoucí odezvy ze strany Magistrátu. Po celou dobu je pozemek využíván způsobem, se kterým jako vlastník nesouhlasím, proto si přijdu krácen na svých právech. Děkuji, Václav

ODPOVĚĎ:
Dle ust. § 52 odst. 2 stavebního zákona jsou námitky proti návrhu územního plánu oprávněni podat mj. vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem řešení. Námitky jsou tyto osoby oprávněny podat nejpozději do 7 dnů ode dne veřejného projednání návrhu územního plánu. Námitky slouží jako obrana oprávněných osob proti navrhovanému územnímu plánu.
Obecně platí, že o každé podané námitce musí být dle stavebního zákona vydáno rozhodnutí, které se zabývá touto námitkou a řeší ji, jelikož toto rozhodnutí je podmínkou vydání územního plánu. Za situace, kdy je upuštěno od přijetí takového územního plánu, není nutné se zabývat podanými námitkami.
Nicméně pokud by došlo k ukončení příprav územního plánu s tím, že bude vypracován nový návrh územního plánu, tak stále platí zákonem stanovený postup pro přijetí tohoto nového územního plánu. Tedy i za situace vypracování nového návrhu územního plánu jste oprávněný ve stanovených lhůtách podat námitky, o kterých musí být ze strany příslušných úřadů rozhodnuto.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.