Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podám-li námitku proti konceptu nového územního plánu - metropolitní (v platném termínu), musím na ni obdržet písemnou odpověď (lhůta? )? Pokud i tato odpověď nebude opodstatněná, mohu se proti ní znovu a znovu odvolávat novou námitkou? Děkuji, Jaroslav.

ODPOVĚĎ:
Dle ust. § 52 odst. 2 stavebního zákona námitky proti návrhu územního plánu mohou podat pouze vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem řešení, oprávněný investor a zástupce veřejnosti. Tyto námitky musejí být podány nejpozději do 7 dnů ode dne veřejného projednání návrhu územního plánu, k později podaným námitkám se nepřihlíží.
Dle ust. § 53 odst. 1 stavebního zákona pořizovatel návrhu územního plánu zpracuje s ohledem na veřejné zájmy návrh rozhodnutí o námitkách. Návrh doručí dotčeným orgánům a krajskému úřadu jako nadřízenému orgánu a vyzve je, aby k němu ve lhůtě 30 dnů od obdržení uplatnily stanoviska. Pokud dotčený orgán nebo krajský úřad jako nadřízený orgán neuplatní stanovisko v uvedené lhůtě, má se za to, že s návrhy pořizovatele souhlasí.
Tedy po podání námitek je zde lhůta 30 dnů pro vyjádření k nim příslušnými orgány.
Vzhledem k tomu, že musí být o námitkách a vypořádání s nimi vydáno rozhodnutí, užije se podpůrně správní řád.
Dle ust. § 67 odst. 2 správního řádu se rozhodnutí vyhotovuje v písemné formě.
Tedy rozhodnutí o Vámi podaných námitkách musí být učiněno v písemné formě.
Rozhodnutí o námitkách lze přezkoumat pouze v rámci přezkumu územního plánu. Je proto třeba případnou námitku nepřezkoumatelnosti rozhodnutí o námitkách uplatnit v návrhu na zrušení části předmětného územního plánu podaného u správního soudu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.