Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak se řeší srážka se zvěří na placeném dálničním úseku při základním povinném ručení? Auto je totálně na odpis. Děkuji, Simona

ODPOVĚĎ:
V zásadě platí, že pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (tzv. povinné ručení) se na případy srážky se zvěří neuplatní. V této souvislosti je nutné si uvědomit, že povinné ručení se vztahuje na ty případy, kdy provozem vozidla způsobíte škodu třetímu subjektu Vy.
Opačné případy (tzn. je-li škoda způsobena na Vašem vozidle) jsou nejčastěji kryty havarijním pojištěním, které však není povinné (a z Vašeho dotazu nevyplývá, zda máte uzavřeno rovněž toto pojištění). V současné době nabízejí některé pojišťovny pojištění srážky se zvěří jako součást určité formy nadstandardního povinného ručení, popř. je možné se pro tyto případy připojistit.
V současné době Vám lze proto doporučit prostudovat pojistné podmínky Vámi uzavřené smlouvy o povinném ručení, popř. se informovat u své pojišťovny. Nebude-li se Vaše povinné ručení na srážku se zvěří vztahovat, ponesete náklady spojené se vznikem škody sama.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.