Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je-li v tiráži měsíčníku vydávaného městskou částí uvedeno: "Nevyžádané rukopisy se nevracejí a redakce se k nim nevyjadřuje. Mouhou být redakčně kráceny a redigovány a jejich publikování podléhá schválení redakční radou.", je vzhledem k těmto předem stanoveným podmínkám opravdu možné, bez souhlasu autora, (nevyžádaný) článek zkrátit?
(Korespondence s redakcí probíhá emailovou poštou k žádnému podpisu smlouvy nedochází. Redakcí jsem byla upozorněna, že článek bude zařazen do rubriky, o kterou jsem nežádala a pokud ho nezkrátím bude zkrácen redakcí bez ohledu na obsah, tak se také stalo. Postupují v souladu se zákonem?)
Děkuji za odpověď, Marie


ODPOVĚĎ:
Za obsah měsíčníku zásadně odpovídá vydavatel. Ten stanovil předem podmínky, za kterých je možné do měsíčníku přispívat. Krácení článků je tedy možné, neboť jste na ně přistoupila tím, že jste zaslala článek do redakce. Výjimku by snad tvořila situace, pokud byste ve svém emailu výslovně odmítla krácení článku, a uvedla to jako podmínku uveřejnění.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.