Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manžel dostal před uzavřením manželství od rodičů dům, jehož stavbu momentálně společnými silami dokončujeme. Na dokončení domu si vzal (rovněž před uzavřením manželství) hypotéku. Ráda bych finančně pomohla a do domu, kde budeme společně žít, investovala zatím nižší stovky tisíc korun.

Jak tyto výdaje můžeme co nejlépe ošetřit, aby se v případě rozvodu nestalo, že jsem svoje celoživotní úspory nenávratně vložila do majetku, který nikdy nebude můj? Jaké máme prakticky možnosti? Úschova dokladů, přepsání odpovídajícího podílu domu na mě, popř. nějaká písemná dohoda? Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Nejlepším řešením je rozšíření SJM o předmětnou nemovitost notářským zápisem. Následně bude nemovitost v SJM a při rozvodu se vypořádá společně s dalším majetkem v SJM včetně přirostlých závazků. Cena notářského zápisu a zápisu změny do seznamu listin o modifikaci režimu SJM je do 5.000 Kč.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.