Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak to bude s rozdělením majetku a dluhů po rozvodu. Manžel během manželství dostal insolvenci. Já si za manželství vzala půjčku na plastová okna a pak další na zařízení domu. Ani jeden nejsme majiteli domu. Majitelkou je má tchýně, u které jsme žili. Já teď bydlím jinde, manžel mi nepřispívá na půjčky, ale bydlí stále v domě u své matky, takže všechno využívá on.

Když jsem se stěhovala, tak jsem si nic neodnesla. Jak to tedy bude s vyplacením? Mám nárok na polovinu majetku co jsme společně během manželství pořídili? A jak to bude s dluhy? Bude mi muset vyplatit zpětně polovinu splátek za dobu co jsem se odstěhovala do rozvodu? Děkuji Drahoslava.

 

ODPOVĚĎ:
V případě rozvodu máte samozřejmě právo na polovinu majetku, který jste za manželství pořídili. Pokud jde o dluhy, tak bohužel pokud se jedná o dluhy, které byly součástí SJM, tak Vám nic vracet nemusí, to by musel pouze v případě, že jeho dluhy by nebyly prokazatelně součástí SJM. Pak byste samozřejmě na polovinu splátek měla nárok, neboť dluhy splácel předpokládám ze svých příjmů, které jsou součástí SJM.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.