Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Byla mi zrušena pozice v zaměstnání. Fakticky došlo jen k jejímu přejmenování a rozšíření povinností. Smlouva byla ředitelem firmy podepsána cca 25.9.2023, od té doby probíhají jednání ohledně náplně práce a úpravy Smlouvy o mzdě. Takže hádám, že moje stávající pracovní smlouva ještě platí, neb výplata stále chodí.

Můj dotaz – platí moje původní pracovní smlouva nebo teď žiji, (do podpisu Dodatku pracovní smlouvy) v nějakém vákuu, přičemž tedy nejsem již Vedoucí oddělení (původní název s jasně daným rozsahem činnosti), ale Vedoucí týmu (s jinou, ale podobnou náplní) a formulací rozsahu činnosti „vedoucí týmu“ „s přesahem do Garanta profese“ a „s přesahem do Hlavního inženýra projektu“ a „s přesahem do Manažera projektu“. Velice děkuji. Hynek.

 

ODPOVĚĎ:
Pracovní smlouva platí, dokud nedojde k její změně dodatkem, nebo dokud nedojde k podpisu nové smlouvy. Jak s dodatkem, tak s novou smlouvou musí souhlasit obě smluvní strany.
Zaměstnavatel je povinen Vám do změny přidělovat práci podle stávající pracovní smlouvy. Pokud takovou práci nemá, mohou vzniknout překážky na straně zaměstnavatele.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.