Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Do zaměstnaní jsem nastoupila 16.1.2012 a zaměstnavatel se mnou uzavřel pracovní smlouvu na dobu určitou do 30.7.2012. 1.8.2012 jsem pracovala v tomto zaměstnáni nadále, ale do dneška mi nebyla vystavena nová pracovní smlouva.

Je pravda, že pokud mi zaměstnavatel nevystavil do dneška novou smlouvu a já pokračovala v zaměstnáni i přes to, že jsem neměla novou smlouvu, že smlouva se automaticky prodlužuje na dobu neurčitou. Děkuji, Laura

ODPOVĚĎ:
Pokud jste uzavřela pracovní smlouvu na dobu určitou, zaměstnavatel má povinnost upozornit zaměstnance na skončení pracovního poměru uplynutím doby zpravidla alespoň 3 dny předem. Pokud tak neučiní, podle zákoníku práce (§65 odst. 2) platí, že pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou (automaticky tedy dochází ke změně pracovní smlouvy z doby určité na dobu neurčitou).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.