Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je správně formulován a platný dodatek k pracovní smlouvě (který měl měnit předchozí dodatek), ve kterém je dle mého názoru chybné datum nebo platí původní dodatek? Formulace zní: Věc: Změna pracovní smlouvy - dodatku k této ze dne 1.11. 1987 ve smyslu § 36, odst. 1, zákoníku práce (přičemž pracovní smlouvy je přeškrnuto).

Původní Pracovní smlouva je z 1.10.1980, předchozí dodatek z 1.11. 1987. Změna se týkala nového pracovního zařazení, předchozí funkce - poříčná, nově - administrativně technický pracovník. Až do současnosti jsem vykonávala práce podle posledního zařazení, t.j. ATP). Děkuji, Ivana

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu není zřejmé, kam směřuje. Z dotazu je zřejmé, že jste uzavřela pracovní smlouvu, dodatek a pravděpodobně další dodatek (měnící předchozí dodatek).
Dodatek uzavřený dne 1.11.1987 byl uzavřen podle tehdy platného zákoníku práce (tedy podle § 36 odst. 1).
Přeškrtnutí textu "pracovní smlouva" je administrativní postup - zaměstnavatel má zjevně jeden formulář na všechny změny.
změnit dodatek není vyloučeno, každý dodatek mění pracovní smlouvu, takže změna dodatku smlouvy měla správně znít na např. "změna pracovní smlouvy uzavřené dne xy ve znění dodatku k této smlouvě uzavřeného dne ab" - nicméně na platnosti změny nevhodná formulace nic nemění.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.