Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám u zaměstnavatele jakožto zdravotní sestra pracovní smlouvu na celý úvazek na částku 25 000 Kč. Zároveň mám s ním uzavřenu DPP na 10 000 Kč za každý měsíc vykonané práce. V červenci jsem byla po letech na neschopence, vrátila jsem se 17. 07.2019, tudíž jsem odpracovala do konce měsíce 11 dní. Zaměstnavatel mi samozřejmě ze Smlouvy zkrátil mzdu za nemocenskou, ale zároveň mi zkrátil i DPP (z 8 500 čistého, - na 5 000, - čistého)


Můj dotaz tedy zní, zda-li má na tento krok zaměstnavatel právo.   Děkuji Vám předem za právní pomoc v této záležitosti. S přátelským pozdravem, Alice

 

ODPOVĚĎ:
V dohodě je uvedeno, že zaměstnanec bude pro zaměstnavatele práci vykonávat nepravidelně, v dohodnutých dnech a po předchozí dohodě.
Pokud na dobu Vaší nemocenské připadaly dohodnuté dny a zaměstnavatel Vám tak nemohl přidělovat práci, je krácení odměny v pořádku.
Jestliže na dobu nemocenské nepřipadly dohodnuté dny a požadovaných rozsah v daném měsíci byl odpracován v následujících dnech po skončení nemocenské, odměna neměla být krácena.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.