Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem na rodičovské dovolené a od  května. Po třech letech, jsem svého zaměstnavatele žádala o prodloužení do 4 let věku dítěte, protože mám tuto dobu nahlášenou na úřadě. Zaměstnavatel mi dobu RD nechce prodloužit, ale navrhuje mi buď neplacené volno s tím, že si budu hradit zdravotní pojištění, přitom budu pořád na rodičovské dovolené a nebo výpověď dohodou bez nároku na odstupné.

Pokud nenastoupím po 3 letech dá mi výpověď pro porušení pracovní kázně. Během RD jsem si zvýšila kvalifikaci na vlastní náklady, zaměstnavatel ale tuto skutečnost nechce zohledňovat a mám nastoupit na původní místo. Školku ani jinou adekvátní práci mé kvalifikace nemohu sehnat. Ať budu mít jakoukoliv výpověď, nebudu zařazena do programu EU (výpověď z organizačních důvodů). Děkuji, Dana

ODPOVĚĎ:
Takové jednání zaměstnavatele je nepřípustné.
Pokud by Vám výpověď opravdu dal, musela byste jí soudně napadnout pro neplatnost. Případně můžete hned podat stížnost na Inspekci práce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.