Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pozemek, na němž cesta/chodník stojí je obce, přístupová cesta je určena jen pro pěší obsluhu bytového domu, pozemek na němž tato cesta/chodník stojí je v katastru evidován jako zeleň, cesta chodník je v katastru zakreslena, žádné věcné břemeno poznámka atd. není v katastru u dotčeného pozemku zapsána.
Kdo je vlastníkem této cesty/chodníku kdo má platit opravy případně rekonstrukce? obec jako majitel pozemku potažmo jako správce a vlastník komunikací, nebo vlastník bytového domu, k němuž tato cesta (chodník) vede? Jedná se o to, že přístupové cesty/chodníky ke vchodům jsou stářím a opakovaným rozkopáváním kvůli inženýrským sítím poškozeny a obec je nechce opravit s tím, že nejsou jejich, ale vlastníka domu. Děkuji, Aleš

ODPOVĚĎ:
Za údržbu takovéto komunikace odpovídá majitel, tedy ten, kdo je zapsán jako vlastník v katastru nemovitostí. Doporučuji pečlivě prostudovat katastrální mapu nebo se přímo na Katastrálním úřadě infomovat, kdo je majitel.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.