Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám s panem architektem smlouvu o díle. Ve smlouvě je napsáno, že smlouva nabývá platnosti v den podepsání smlouvy, popřípadě v den druhého podpisu. K této smlouvě později byl dodatek, který neobsahuje žádnou zmínku od kdy je platný. Obsah dodatku je vypracování rozpočtu pro stavbu (termín je 20. května 2010). Do dnešního dne jsem nedostala od pana architekta podepsaný dodatek. Já jsem ho podepsala a poslala mu ho poštou, ale on mi ho nikdy neposlal zpátky podepsaný. Chtěla bych se zeptat, zda dodatek již nabyl platnosti? Pokud je odpověď ne (z toho důvodu, že jsem nikdy nedostala kopii), chtěla bych se zeptat jestli je možno zabránit tomu, aby dodatek platnosti nabyl (což by se možná mohlo stát, pokud by mi byl doručen). Současné dílo, které mi odevzdal totiž je natolik nekvalitní, že ho nemohu používat, a zakázku jsem zadala někomu jinému. Děkuji, Dana


ODPOVĚĎ:
Smlouva již platnosti nabyla.
Dodatek nikoli, neboť ten nabude účinnosti v den druhého podpisu, jak jste si ve smlouvě stanovili.
Smlouva o dílo je úplatná smlouva a Vy jste tak jako tak povinna zaplatit cenu přiměřenou – což bude v praxi zřejmě cena stanovená v dodatku.
Ve Vašem případě písemně odstupte od smlouvy z důvodu takových vad, pro které nemůžete dílo užívat.
Poté jsou obě strany smlouvy povinny si vrátit vše, co již nabyly.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.