Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vzala jsem si rozvedeného muže se 2 syny z 1manželství. S bývalou ženou koupili členský podíl v družstevním bytě, který manžel splácí a ženu po rozvodu vyplatil a zůstal jako člen družstva. Nyní máme spolu malou dceru a manžel nechal na mě přepsat členský podíl – Dohoda o převodu členských práv a povinností podle § 229 a 230 obch. zák., takže jsem teď uváděná já jako nájemce bytu a manžel má právo společného nájmu bytu. A nyní mě zajímá, kdyby se s manželem něco stalo, nedá se napadnou to, že na mě byt přepsal? Nerada bych se dočkala situace, kdy by mě nezletilí synové z 1 manželství napadli, že ten byt je nyní můj a já je musela vyplatit z tržní hodnoty bytu. Prosím o radu a velice děkuji, Radka


ODPOVĚĎ:
Synové manžela by se o to pokusit mohli, ale neumím si představit, že by mohli být úspěšní. Váš manžel Vám tento podíl v podstatě daroval, s čímž teď již nebude možné nic udělat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.