Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych se zeptat komu všemu musím platit, pokud chci svým zákaznicím v kosmetickém saloně pouštět meditační hudbu prostřednictvím CD přehrávače? Děkuju, Ilona

ODPOVĚĎ:
V této souvislosti je nutné kontaktovat příslušného kolektivního správce autorských práv, prostřednictvím něhož získáte potřebná povolení k pouštění hudby svým zákazníkům. Samozřejmým předpokladem je, že hudbu budete pouštět z originálního CD (že se tedy nebude jednat o nelegální kopii).
Kontaktujte v první řadě společnost Intergram, která spravuje veškerá práva související s právem autorským, t.j. práva výkonných umělců, výrobců zvukových záznamů a výrobců zvukově-obrazových záznamů (www.intergram.cz/cs).
Je možné, že společnost Intergram nebude smluvně provázána s konkrétním autorem hudby na CD, které chcete svým zákazníkům pouštět, dále byste proto mohla kontaktovat např. Ochranný svaz autorský (www.osa.cz ). Na tuto skutečnost však již budete upozorněna, až se obrátíte na společnost Intergram.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.