Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Podal jsem návrh na vydání platebního rozkazu na osobu, co mi podepsala směnku na téměř 80.000 Kč. Přišlo mi ze soudu, že byl vydán platební rozkaz na danou osobu s tím, že má v určité lhůtě zaplatit tuto částku včetně úroků a soudního poplatku. Jenže ona osoba se odstěhovala neznámo kam a platební rozkaz jí nemohl být doručen. V usnesení co mi bylo doručeno ze soudu okresního města tj. Hodonína se píše, že platební rozkaz se ruší v plném rozsahu a v poučení se mám odvolat ke krajskému soudu v Brně prostřednictvím okresního soudu v Hodoníně.

Tzn. že odvolání pošlu k soudu do Hodonína a ten následně vše předá k soudu v Brně? Co se do odvolání píše v tomto případě? Další usnesení mě vyzývá, aby se žalobce a žalovaný  vyjádřil do 7 dnů od doručení usnesení aby se vyjádřil zda souhlasí s tím aby ve věci bylo soudem rozhodnuto bez nařízení jednání. Nevyjádřím li se ve stanovené lhůtě bude soud předpokládat, že s rozhodnutím věci bez nařízení řízení souhlasí. Tak nevím jak ten soud tedy rozhodne, jestli se mám  tedy raděi odvolat. Dle občanského soudního řádu §173 odstavec 1 a §173 odstavec 2 mě v poučení výzývají, že se můžu odvolat do 15 dnů. Jak postupovat dál? Děkuji, Vilém

ODPOVĚĎ:
Platební rozkaz byl pravděpodobně zrušen z toho důvodu, že se buď nepodařil doručit do vlastních rukou adresáta (dlužníka).
Proti usnesení je zbytečné se odvolávat, protože nemáte odvolací důvod (a odvolání musí být odůvodněno) a jen se bude prodlužovat doba soudního jednání. S rozhodnutím bez jednání můžete klidně souhlasit, nic to pro Vás neznamená.
Zrušení platebního rozkazu z toho důvodu, že se nepodařilo žalovanému doručit není meritorní (definitivní) rozhodnutí, takže do budoucna není o Vašem nároku rozhodnuto a jakmile se dlužník objeví, můžete ho žalovat znovu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.