Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracuji 8 let ve firmě jako zástupce vedoucí skladu. Vedoucí skladu asi před 4 lety na tu práci nestačila tak byla ředitelem sesazena, stala se skladnicí a přišla nová vedoucí skladu. Mě, jako zástupce si ponechala. Ta původní špatně pracovala a tak ta nová ji taky chtěla propustit. Před dvěma lety se ale nějak zkamarádily. Jako zástupce jsem v době nepřítomnosti vedoucí dohlížel na ostatní skladníky a dbala na to, aby řádně pracovali. Vedoucí s tou původní dávají mě pomalu odsouvají na druhou kolej a že by ji chtěla dosadit na místo mě.

I jakoukoliv novou práci vysvětlovala pouze jí a mě ne. Nyní mi oznámila, že mě zbavuje funkce zástupce vedoucí a že na toto místo dosazuje ji. Myslím si, že toto bylo proti mně cílené a že dosáhla toho, co jsem již delší dobu pozoroval. Je takový postup možný, když jsem neporušil žádnou pracovní kázeň a jak se mám zachovat? Mám požadovat, aby mi odůvodnění předložila písemně? Děkuji, Dalibor

ODPOVĚĎ:
Důvody pro odebrání funkce požadujte písemně, aspoň zjistíte důvody, příp. by se teoreticky mohlo v nich najít nějaké neoprávněné jednání zaměstnavatele (ale je to málo pravděpodobné).
Bohužel, rozhodnutí zaměstnavatele v tomto případě bude těžké zvrátit, protože se pravděpodobně nejedná o funkci, do které jste byl řádně jmenován, ale pouze o pracovní zařazení, a pokud z pracovní smlouvy nevyplývá toto zařazení, je vymáhání navrácení „funkce“ téměř nemožné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.