Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chci si koupit auto od majitele. Prostředníkem je autobazar. Cena je pevně stanovená. Majitel má auto na úvěr u Autoleasing, a.s. ČS. Majitel chce doplatit úvěr pomocí části mých peněz, aby mi mohl auto za zbytek peněz prodat. Na auto mám předběžně schválený úvěr, ale Cetelem, a.s. chce záruku, že auto mi majitel opravdu prodá, aby mi úvěr poskytl, tedy chce alespoň předkupní smlouvu.

Jak se mám zachovat, jaké smlouvy si musím připravit a jak postupovat, aby vše hladce proběhlo, vše bylo kryté smlouvami, abych nedoplatil majiteli úvěr a on mi pak neodmítnul auto prodat apod. Zároveň nevím jakou roli v tom může hrát autobazar. Přemýšlel jsem o převzetí úvěru, ale u Cetelem, a.s. mám dobrou historii a nechci volit jinou společnost, už jenom z prostého důvodu, že mi nemusí úvěr schválit. Děkuji, Martin Balcar

ODPOVĚĎ:
Z právního hlediska bych situaci doporučila zajistit smlouvou o smlouvě budoucí, kde bude vymezeno do kdy bude uzavřena kupní smlouva, cena předmětu koupě a další náležitosti. Vzhledem k tomu, že si žádáte o úvěr a společnost chce důvěryhodnou záruku, bude vhodné nechat smlouvu sepsat buď formou notářského zápisu nebo ji nechat  připravit advokátem.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.