Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pro svoji 70-letou babičku jsem u jedné banky, kde mám účet, nechala na svoje jméno zřídit spořící účet a také jednorázový termínovaný vklad. Učinila jsem tak z toho důvodu, aby si babička mohla své peníze zhodnotit a nemusela přitom nic vyřizovat, protože tomu moc nerozumí. A teď bych potřebovala vědět, zda má nějaký význam smlouva, kterou hodláme sepsat ve smyslu - Já níže podepsaná… jsem založila pro svoji babičku …., narozenou …, účty číslo…. Účty jsem založila proto, aby si na ně mohla vložit a zhodnotit své úspory. Prohlašuji, že veškeré peníze na těchto účtech nejsou mým majetkem, ale jsou výhradně paní … a nikdo jiný si na ně nemůže dělat žádný právní nárok. Připojené podpisy nás obou, případně svědků.
Potřebujeme udělat opatření, že v případě mojí smrti nepřejdou peníze do dědictví po mě. Děkuji, Beáta


ODPOVĚĎ:
Takováto smlouva jistě význam má, neboť dokládá danou skutečnost. Jedná se o speciální smlouvu, kterou zákon nezakazuje.

Předmětem této smlouvy je zařizovat pro Vaší babičku spořící účet a další formality v bance Vaším jménem a Vaše babička Vám pouze předává peníze, které Vy na tento účet vkládáte.

Pro Vaší jistotu a vyloučení následného zpochybňování doporučuji podpisy na této smlouvě notářsky ověřit. Není to nutné, cena se pohybuje v řádech desítek korun.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.