Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
V roce 1998 proběhla restituce majetku v náš prospěch. Paní advokátka, která zastupovala mou tetu, měla mou plnou moc, kterou jsem nikdy nepodepsala. Mým jménem se vzdala nároku na majetek. Dozvěděla jsem se to až nyní, po smrti mé babičky. V rozhodnutí pozemkového úřadu, figuruju jako osoba, které má být majetek navrácen.

V rozsudku soudu figuruji také, s dovětkem, že se paní advokátka, kterou jsem v životě neviděla, mým jménem vzdává navrácení majetku. Advokátka na můj dotaz prý již spis skartovala, nic se nepamatuje. Veškerá korespondence dle soudního spisu chodila do rukou paní advokátky. V roce 2002 dle katastrálního úřadu se majetek převedl na mojí tetu. O této informaci jsem se dozvěděla až nyní. Jak se mohu bránit? Plná moc byla falešná, není to můj podpis, mám vyjádření od grafologa. Mám podat trestní oznámení na advokátku a tetu. Stížnost na advokátní komoru? Děkuji. Izabela

ODPOVĚĎ:
Doporučuji podat podnět na advokátní komoru k zahájení kárného řízení a následně uplatnit odpovědnost za škodu podle zákona č. 82/1998 Sb.
Doporučuji se obrátit na advokáta, např. určení toho, zda a jaká škoda Vám vznikla bude poměrně složité.
Proti vlastníku nemovitosti můžete podat vlastnickou žalobu (která se nepromlčuje), to doporučuji učinit poté, co bude rozhodnuto o neplatnosti konání advokáta v rámci kárného řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.